Ervaringen


Wilma

We hadden helemaal niet in de gaten waar je was/stond. Het album is supermooi geworden. En alles is goed verlopen.

I. Morrenhof

Ik vond ons contact heel prettig, vanaf het eerste telefonische moment tm de aflevering van het album. Je was heel meelevend in de kennismaking en fijn duidelijk in je aanbod. Heel prettig. Op dat moment heb je als nabestaande heel veel aan je hoofd en dan is het fijn als iemand met je meedenkt en je dan, ook voor wat betreft de uitvaart foto grafie, even ‘bij de hand neemt’.
Tijdens de uitvaart was je uiteraard aanwezig maar niemand van ons heeft dat als storend ervaren. Op de een of andere manier voeg je makkelijk in – en uit. Ik heb er later nog mensen naar gevraagd maar iedereen gaf aan dat het prima was dat je erbij was. Je was erbij maar toch ook niet, zeg maar.
Je had vantevoren gezegd dat je de emotie niet bewust opzocht, maar ook niet uit de weg ging. Precies dat zie je op de foto’s terug! Ik vind het een mooie mix geworden van een traan en een lach, passend bij de uitvaart die wij voor ogen hadden. Mij valt in het bijzonder de mooie kleuren op, daardoor is het helemaal geen zwaar album geworden maar juist licht en troostend.
Ik pak zelf het album er regelmatig bij om er doorheen te bladeren en ervaar het iedere keer weer als troostend. Vind het prachtige en ben dankbaar dat ik een album heb om terug te kunnen denken aan deze bijzondere dag. Toen het net af was, hebben we het aan vele mensen laten zien. Ik was er trots op, hoe gek dat ook moge klinken. Juist vanwege die trots zou ik het mooi vinden als er foto’s van de uitvaart op jouw site te vinden zouden zijn!

M. Wisselink

Het boek is goed ontvangen en we zijn er erg blij mee. Het zijn prachtige foto’s en ze zijn mooi in het boek verwerkt.
Het is fijn dat de foto’s er zijn om na die tijd nog eens de uitvaart te bekijken. We hadden zelfs een familie lid die een dag voor de uitvaart een herseninfarct kreeg en er niet bij kon zijn. Voor die familie is het fijn om deze dag in beeld te zien.
Ik merk voor mijzelf dat het fijn is voor de verwerking van alles. Zo’n dag gaat zo aan je voorbij dat je op bepaalde momenten niet alles meekrijgt. Door de foto’s blijft alles helder en dat vind ik fijn.
Wij hebben jou aanwezigheid niet als vreemd ervaren alhoewel wij wel na de uitvaart van familie en vrienden hoorden dat ze het nog niet vaak meegemaakt hadden.

N. van Maanen

Ik heb het contact als zeer positief ervaren; In het telefoon gesprek voorafgaand aan de crematie was de uitleg van wat we konden verwachten duidelijk, je gaf de ruimte om aan te geven wat we zelf wel of evt. niet wilden.
Voorafgaand aan de crematie en tijdens de crematie hebben we nauwelijks gemerkt dat je er was en dat hebben we ook terug gehoord van de mensen om ons heen.
Het van tevoren inkijken van het boek bij jou thuis was ook heel prettig. Het gaf ons de ruimte om sommige dingen wat aan te passen waardoor we het gevoel hebben dat het echt een heel persoonlijk boek is geworden.
Ik vind het bijzonder dat je mensen daarvoor in jouw eigen huis laat komen en dan ook zelf nog eens naar boven gaat. Dat geeft ook aan dat je goed aanvoelt dat het zien van de foto’s heel emotioneel kan zijn en dat het dan prettig kan zijn om dat even alleen te bekijken.
De foto’s zijn heel mooi. Ondertussen hebben ook andere mensen het boek ingezien en van iedereen krijgen we te horen dat het hele bijzondere foto’s zijn en ook dat het mensen opvalt dat je oog hebt voor detail: een hand op de schouder, foto’s die in vervaagde vorm een deel van de achtergrond vormt, de haag van mensen in de volle breedte gezien vanaf de achterzijde enz. Wij zijn ontzettend blij met dit boek en alle mooie foto’s!!!
De foto’s helpen bij het verwerken van het gemis: soms ben ik heel verdrietig bij het inzien van het boek maar vaak ook komen er allerlei mooie herinneringen terug aan de dag van de crematie maar ook aan ons leven ervoor doordat je mensen op de foto ziet waar je een geschiedenis mee hebt of je ziet wat iemand doet en dan herken je daar iets in. Er is elke keer iets nieuws in te zien.
Het is ook prettig om de DVD met alle foto’s te hebben omdat er ook al mensen zijn die zelf wat foto’s willen hebben. Die kan ik dan voor hen bij laten maken.
Aljan had nog niets van de foto’s gezien maar toen hij vorige week het boek gezien heeft, heeft hij een aantal keer achter elkaar gezegd dat hij het heel erg mooi vond en dat het wel super was dat we dit hebben laten doen. Dat vond ik heel bijzonder omdat hij van tevoren het “allemaal wel best vond”en ook de foto’s nog niet gekeken had ondanks het linkje wat ik naar hem door gestuurd had.
Kortom wij zijn zeer tevreden!!

M. Brinkhuis

Ik heb de foto’s ontvangen. Ik vind ze prachtig. Ik heb ze allemaal bekeken en het was alsof ik de dag opnieuw beleefde. Heel fijn om te hebben. Ben er ook een beetje stil van. Maar zo gaat dat met verdrietige dingen. Bedankt!

I. Helmbus

De foto’s zijn echt prachtig geworden.  Wij vinden het nu erg fijn om de foto’s terug te kijken. Ook heb je dingen gefotografeerd wat wij niet bewust gezien hebben. Op de dag zelf hebben we bijna niet gemerkt dat jij er bij was.
We zijn erg blij dat we de foto’s hebben. We willen hiervan een album gaan maken.

T. Kremer

Na enige aarzeling vooraf zijn wij nu vooral blij met de foto’s van het afscheid. Wij konden vooraf niet voorzien hoeveel troost het biedt om deze bijzondere dag nog eens in beeld te zien.
Jouw aanwezigheid hebben wij bijna niet opgemerkt en je hebt goed oog gehad voor de details. De foto’s zijn voor ons een blijvende herinnering die wij elk moment er weer bij kunnen pakken.
Bovendien zal het ons ook helpen bij onze gesprekjes met de kleinkinderen wanneer wij herinneren aan opa ophalen.

A. Werkhoven

Een laatste e-mail om je te bedanken voor het fotoboek. Ze zijn dinsdagavond gelijk naar ons toe gekomen om het album te laten zien en ze zijn er zo ontzettend blij mee.
Ook wij vinden het heel erg 
mooi geworden, onze complimenten, dit toont echt je vakmanschap. Gister  heeft mijn moeder het bekeken en ze zag er een beetje tegenop om het weer 
te zien, maar ook zij was zeer onder de indruk. Dit boek is nu al heel dierbaar voor ze, dus onze hartelijke dank voor alles!

Lourens en Monique

Lieve Yvonne,

Nogmaals bedankt voor het mooie album. Gisteren hebben we het bekeken met m’n zus en zwager, en steeds zien we weer andere details.
Het persoonlijke, 
en de liefde waarmee de foto’s en het album is gemaakt, wordt gevoeld.
Jouw ogen zagen tijdens en na de herdenkingsdienst wat wij niet konden zien en je legde het vervolgens vast. Je oog voor details en menselijke warmte zijn bijzonder.
Wij vinden dat je trots op jezelf mag zijn, dat je dit voor andere mensen kunt doen, kunt bereiken.

E.
Het fotoalbum is een rijk bezit. Ik kijk er regelmatig in en het geeft troost.

P. Obels
Ik heb je als professioneel ervaren. In je contact, in je aanwezigheid, evenals (sfeer)technisch en qua creativiteit. Je bent verfijnt cq hebt oog voor detail, visueel zowel als in verbinding. Je weet gevoelsmatig in te tunen op een situatie, kan dat vangen in beeld en weet het geheel vervolgens creatief samen te brengen in een fotoboek. Kundig. Een memorabele aanrader.

H. Cramers
Wat een mooie foto’s. Wat een mooi beeld van wat ik heb ervaren als een heel mooi afscheid, waarin zoveel ruimte was voor wat was in het moment. En de waardering is niet alleen voor de beelden, maar ook voor jouw aanwezigheid… de energie van jouw aanwezigheid. Ik vind nu niet de juiste woorden, maar je bijdrage gaat verder dan alleen “vastleggen” is mij bijgebleven.

T. Heijm
Ik wilde jou even een compliment maken voor het echt prachtig in beeld brengen van het afscheid.
Echt allemaal stuk voor stuk mooie foto’s. Geloof mij er had geen betere kunnen zijn dan jij!

A. Versloot
Heb de fotoserie gezien van de uitvaart van eergisteren. Wauw, wat ben jij goed in je vak! Geweldige foto’s, ze hebben me diep geraakt, was weer vol tranen. Had tijdens de middag soms wat moeite met het geluid van de camera, tijdens het emotionele spreken. Maar het is oke, ik weet en zie dat je de ruimte moest hebben om deze juweeltjes te maken.Een onvergetelijke dag in een prachtig document gevat. Heel veel dank daarvoor.

L.
Ik wil je even de complimenten doorgeven van een aantal mensen, die het album hebben gezien. Ze vonden met name de samenstelling ook erg mooi! Ik pak het album nog niet vaak, maar ben er wel blij mee. Heb je site ook even bekeken en daar staan ook prachtige foto’s op. Je hebt beslist talent! Heel veel succes verder.

R.
Je hebt het vermogen om aanwezig te zijn zonder zichtbaar te zijn. Je hebt een werkelijk prachtige en bijzondere reportage gemaakt waarin alles is opgenomen terwijl ik op de dag zelf heb niet heb gemerkt dat je foto’s aan het maken was.

Annet
Wij zijn heel erg tevreden over het album. Ik vind zelfs dat je het heel prachtig hebt gedaan en ik ben er blij mee. En ook al kijk ik er niet dagelijks in, ik ben heel blij met het boek dat je voor ons maakte. Dat is echt heel waardevol. En ieder die ik het laat zien vind het erg mooi/kunstzinnig gedaan. Dus niks geen op of aanmerkingen.

J. Reijmer
Het was een mooie foto reportage, waar ik zeer tevreden op terug kijk. Ik heb het album al veel bekeken. Alleen en met anderen.

J. Berenschot
Via via kwamen we aan de naam van Yvonne om van ons gezin foto’s te maken. We hadden er een heel speciale reden voor omdat één van ons terminaal ziek is. We wilden heel graag nog gezinsfoto’s nu we nog bij elkaar zijn. De persoon die ons Yvonne aan bevool zei letterlijk: “Ik denk dat zei jullie situatie goed zal aan voelen en dat je dat terug zult zien in de foto’s” Nou en dat is ook zo gegaan. Warm, invoelend, geduldig en de juiste accenten weten te leggen! Prachtige foto’s. We zijn super tevreden over haar werkwijze en haar resultaten. Yvonne dank je wel, we vonden het allemaal heel prettig werken met jou. Een heel tevreden klant.

L. Haaring
Goed dat aandacht wordt besteed aan uitvaartfotografie. Je leest er niet zoveel over. Als ik de crematie over had moeten doen had ik dit zeker gedaan. De kids waren nog erg jong en weten niet meer hoe de uitvaart van hun papa verliep. Vooral voor jonge kinderen is het mooi voor later als ze foto’s hebben van de begrafenis of crematie van hun ouders. Je kan het nooit meer opnieuw doen. Het zou goed zijn als uitvaartondernemers dit aankaarten bij het regelen van de uitvaart. Je moet aan zoveel dingen denken terwijl je op dat moment in een roes leeft. Ga zo door Yvonne!

Uitvaart In Beeld | Yvonne Vruggink